nou r6

Pont Trencat

Aquesta ruta ens permet descobrir el vell pont gòtic construït entre els segles XIV i XV que permet travessar el riu Tordera tot seguint l’antiga Via Augusta romana i el Camí Ral medieval. Durant la Guerra del Francès, el General Josep Obispo, va ordenar fer-lo volar per tal d’entorpir l’avenç i forçar la retirada de les tropes napoleòniques.

Es tracta d’un pont romà que uneix les poblacions de Santa Maria de Palautordera amb Sant Celoni. Originàriament amb dos ulls d’arcades ogivals, però el 1811 va perdre una de les seves voltes a causa d’aquest esdeveniment i aquest fet fou el que donà origen al seu característic nom. No va ser fins al 2003 que es reconstruí la part deteriorada d’una manera única i diferent, creant un contrast espectacular entre la part empedrada original i la nova metàl·lica i, aquest fet l’ha fet mereixedor de diferents premis nacionals i internacionals.

Un cop feta la visita al pont, seguirem entre camps i masies per baixar pel Torrent del Abaus i retornar al punt de sortida.

0
Km
0
metres de desnivell
0
hores de ruta (aprox)

Mapa de la ruta

TRACK PROFILE

Ruta circular BTT de 13,5 km i 145 metres de desnivell positiu acumulat

WhatsApp chat