nou r5

Serres de Vilamajor i Pont trencat

Sortint des de la nostra seu, l’espai Montseny Via Natural, antiga estació de ferrocarril de Santa Maria de Palautordera, ascendirem per la Serra de Vilamajor, ubicada entre les conques de la Tordera i Mogent. Passarem per algunes urbanitzacions i l’antic camí ramader de Sant Elies fins a arribar a Santa Maria de Palautordera.

Tot seguit creuarem la restaurada passera de Can Serra, fins a trobar-nos al Parc dels Enamorats on, a continuació, arribarem al Pont Trencat.

El Pont Trencat és un antic pont gòtic construït entre els segles XIV i XV que permet travessar el riu Tordera seguint l’antiga Via Augusta o Camí Ral. L’any 1811, durant la Guerra del Francès, una de les arcades del pont va ser destruïda amb la finalitat de dificultar el pas de les tropes napoleòniques invasores. No va ser fins al 2003 que es va restaurar el pont, completant amb una estructura metàl·lica d’acer, que evoca la seva forma original, la zona enderrocada.

Es finalitza la ruta gaudint del paisatge de diferents camps i masies on l’últim indret del nostre trajecte serà la baixada pel Torrent dels Abaus.

0
Km
0
metres de desnivell
0
hores de ruta (aprox)

Mapa de la ruta

TRACK PROFILE

Ruta circular BTT de 26 km i 365 metres de desnivell positiu acumulat

WhatsApp chat