nou r4

Clar de lluna i fàbriques

Es tracta d’una ruta amb un component històric, ja que ens permet conèixer tres importants fàbriques del municipi de principis del segle passat que utilitzaven la força de l’aigua per a fer funcionar les seves màquines.

Sortint des de la nostra seu a l’espai Montseny Via Natural, l’antiga estació de ferrocarril de Santa Maria de Palautordera, seguirem el carril bici fins a arribar a la primera de les fàbriques. Es tracta de Can Balada, una empresa tèxtil el molí de la qual va permetre abastir a la població d’electricitat. També és coneguda com a fàbrica de dalt.

La segona de les fàbriques és Can Guinyau o fàbrica del mig. Aquesta ha passat per diferents fases: es va iniciar estirant coure, tot seguit es convertí en una fàbrica de tèxtil de pana, a continuació de tèxtil de cotó i, finalment, es convertí en una fàbrica de tints fins al 1999 on va tancar definitivament.

L’última de les fàbriques que trobem és la de Can Guarro o fàbrica de baix. Can Guarro havia estat una paperera de referència amb un gran renom especialment entre la dècada del 50-60.

Un cop visitades les fàbriques, ascendirem fins a l’Ermita de Santa Magdalena on podrem gaudir d’unes espectaculars vistes del costat més occidental del Montseny, el Turó del Samont i a la part baixa, la Vall de la Tordera.

0
Km
0
metres de desnivell
0
hores de ruta (aprox)

Mapa de la ruta

TRACK PROFILE

Ruta circular BTT de 21,5 km i 325 metres de desnivell positiu acumulat

WhatsApp chat